top of page

Welkom op de site van Addy Paes en Rob Pons

Organisatie

 

Yayasan Bhakti Senang Hati, stichting ‘Het Toegewijde Blije Hart’ is opgericht om Balinezen met een lichamelijke handicap te ondersteunen. Zij leven vaak geïsoleerd door het geloof op Bali. Een gehandicapt kind wordt gezien als straf voor de ouders of als gevolg van zwarte magie. De kinderen schamen zich vaak en durven geen hulp te zoeken of een manier te vinden om toch met hun handicap een menswaardig bestaan op te bouwen.

 

Yayasan Bhakti Senang Hati is gevestigd in Siangan, Gianyar, niet ver van Ubud. Hier vinden gehandicapten een prettige omgeving en kunnen volop meedoen met bezigheden die het leven veraangenamen en de moeite waard maken. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door de gehandicapten zelf.

Activiteiten

 

Er zijn bij Senang Hati lichamelijke activiteiten zoals fysiotherapie, zwemmen, aqua therapie, yoga en sport.

Er wordt gezamenlijk gekookt en gegeten, muziek gemaakt, gedanst en er worden “beauty classes” georganiseerd. 

 

Ook wordt er veel aandacht besteed aan (bij)scholing, computerles en handvaardigheden. Zelfgemaakte producten worden op de locatie zelf verkocht.

 

Elk jaar wordt de stichtingsdag uitgebreid gevierd. Soms buiten de locatie, soms op de locatie zelf. Alle leden kunnen meedoen met de activiteiten. 

 

Senang Hati organiseert ook de Happy Hearts Tour; een tour in een motor met zijspan door de authentieke dorpjes en mooie landschappen. 

Ontwikkelingen

 

Iets buiten Gianyar is de nieuwe locatie van Senang Hati. Sinds 1 januari 2014 is de stichting hier gevestigd. Op de oude locatie liep het contract af. De nieuwe locatie is nog niet helemaal klaar, maar genoeg om er te wonen. 

 

Nieuwe gebouwen

Het slaapgedeelte werd als eerste gebouwd. Er zijn slaapkamers en badkamers in dit gedeelte, waar 60 gehandicapten kunnen verblijven. Wij hebben met de donaties diverse slaapkamers kunnen inrichten met nieuwe bedden, beddengoed en een kast. Ook de badkamers zijn afgebouwd dankzij giften. Het keukengebouw is ook klaar. Aangepast aan de gebruikers kan het eten voor de bewoners worden bereid. Er is een kantoor aanwezig en een grote zaal voor eten en andere activiteiten. 

 

Het Consulaat van Japan heeft bijgedragen aan de bouw van een lesgebouw met vier lokalen. Hier kan Engels, computer- en naailes worden gegeven.

 

De overige ruimten, zoals een therapieruimte, atelier en winkel worden gebouwd zodra er financien beschikbaar zijn.

Onze inzet

 

Wij brengen op vele manieren Yayasan Bhakti Senang Hati onder de aandacht. Zo proberen we geld voor ze in te zamelen, maar ook opdrachten te krijgen. Deze opdrachten helpen bij het krijgen van eigen inkomsten voor de stichting en voor de mensen zelf. 

 

Met de donaties proberen we het leven voor de leden te veraangenamen. We hebben veel kunnen opknappen en schenken dankzij de steun van velen. Voor Balinezen is een tempel erg belangrijk in hun dagelijkse leven. Sinds 2015 zijn er twee tempels gebouwd met financiele steun van ons en de inzet van onze aannemer.  

 

Ook geven wij adviezen aan het bestuur, met name op het gebied van PR en helpen bij het vertalen van folders en nieuwsbrieven. Wij geven zelf regelmatig een nieuwsbrief uit in het Nederlands en in het Engels. Hier is de laatste Nederlandse versie. Via een mailtje kunnen de overige nieuwsbrieven worden opgevraagd bij ons.

Donaties

 

Wie Senang Hati wil steunen, kan een (periodiek) bedrag overmaken op rekeningnummer 9875783332, t.n.v. Robertus Johannes Pons, o.v.v. Yayasan Senang Hati. Dit is een rekening bij PermataBank op Bali. De swift code van de bank is: BBBAIDJA. Het adres is: Jalan Raya Andong no. 32, Ubud Gianyar, 80571 Bali. 

 

Met een klein beetje kunnen we al een heleboel doen om de mensen zich bij Yayasan Bhakti Senang Hati ook echt “senang” te laten voelen.

Terima kasih

Dank u wel

Activiteiten
Ontwikkelingen
Onze inzet
Donaties
bottom of page