top of page

Welkom op de site van Addy Paes en Rob Pons

© 2017 by Addy Paes & Rob Pons

Leven

Het leven op Bali is heerlijk. De cultuur, natuur en natuurlijk het weer maken het tot een bijzonder eiland. Het aantal toeristen groeit elk jaar naar een record hoogte, met name in de zuidelijke kuststreek. Gelukkig vind je op Bali ook nog de traditionele plaatsen. Er is altijd wel een ceremonie, met offers, priesters en waar de mensen prachtig zjn aangekleed.  

 

Inmiddels hebben we na een aantal jaren onze weg weten te vinden en ons sociale leven vorm gegeven. Nog lang niet zoals in Leiden, maar dat komt nog wel. We bridgen weer elke week en met een groep doen we elke week een quiz. Ieder is een keer aan de beurt om de quizvragen te maken. We doen veel zelf in de tuin en dat geeft heel veel voldoening. 

Wonen: Villa Penari

In juli 2009 zijn we naar Bali verhuisd na een grondige voorbereiding. Na zo'n 50 jaar in Nederland te hebben gewoond, wilden we ons geluk beproeven in een warmer land. 

 

We hebben onze plek gevonden in Ubud op Bali. Na een jaar in een huurhuis te hebben gewoond vonden we ons huis: Villa Penari (danseres). Genoemd naar het schilderij dat we gekocht hebben van een schilder bij Senang Hati. 

 

We hebben heel bewust voor Ubud gekozen, omdat wij liever het uitzicht op de rijstvelden hebben dan op de golven van de zee. 

Geven

Vanaf het moment dat we hadden besloten om naar Bali te verhuizen, hebben we ook bedacht om iets terug te doen voor de mensen hier. We hebben gezocht naar een stichting die hier actief is voor mensen die het veel minder hebben: Yayasan Bhakti Senang Hati.

 

In Nederland hebben we een afscheidsfeest gegeven en iedereen gevraagd om een bijdrage voor de stichting. Sandra Reemer presenteerde het feest en inmiddels heeft de Sandra Reemer Foundation ook een bijdrage geleverd. Dit was het begin en inmiddels hebben we met kleine en grote bijdragen iets kunnen doen voor Senang Hati.

Leven
Geven
bottom of page